Welke openingszinnen werken nu écht?

Het Australische kauwgommerk Wrigley ging op zoek naar de beste openingszinnen voor mannen. Ze stelden een top 5 met handige oneliners op.
door
Jelle
Leestijd 2 min.

De allerbeste openingszin? “Ik ben mijn gsm-nummer vergeten, kan je me het jouwe geven?”, blijkt het vaakst te werken. Ook de tweede zin in het lijstje maakt gebruik van de wondere wereld der draadloze technologie. “Ik denk dat er iets mis met mijn gsm... kan je eens proberen te bellen om te zien of hij nog werkt?”, levert je in het slechtste geval toch haar gsm-nummer op. Wat het resultaat in het beste geval is, laten we graag over aan jullie verbeelding.

Niet iedereen komt weg met een ‘cheesy' openingszin, maar veel vrouwen blijken toch te vallen voor onderstaande explosie van meligheid. “Geloof je in liefde op het eerste zicht, of moet ik hier nog drie keer binnenwandelen?” Iets directer is de volgende, waarbij je doet alsof je een enquête afneemt. “Wat is je naam? Gsm-nummer? Ben je vrij volgend weekend?” Met wat geluk vult ze alle vragen van je enquête in. Sommige vrouwen vallen dan weer voor zelfzekere types. Probeer eens: “Voel eens aan mijn t-shirt... Weet je hoe dat voelt? Dat voelt als boyfriendmateriaal.” Wij garanderen geen 100% succes aan de toog in België, het onderzoek is ten slotte uitgevoerd bij Australische vrouwen...

Je komt beter niet af met referenties naar professionele netwerksites. “Zit jij op LinkedIn? Want ik denk dat wij een connectie hebben”, wordt beschouwd als de openingszin met de minste kans op slagen. Kan je het hen kwalijk nemen? Ons gsm-nummer zou ook op zak blijven.

Tot slot het minder goede nieuws: 66% van de mannen haalt wel eens een pick-upline boven, maar slechts 5% van de vrouwen zegt erdoor gecharmeerd te zijn. Complimentjes blijken veel beter te werken dan grappige (of grappig bedoelde) openingszinnen, maar een goed gesprek blijft nog steeds de beste verleider. Je kan natuurlijk ook gewoon altijd een ijsblokje op zak hebben dat je voor haar voeten gooit. Zo is het ijs toch meteen gebroken.

News

meer News

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight