Welkom aan boord 'Air Drake': rapper Drake koopt peperdure privéjet

Drake heeft een nieuw speelgoedje. Op Instagram deelde de rapper zijn nieuwe privéjet, een gepersonaliseerde Boeing 767. Het vliegtuig draagt de naam 'Air Drake' en heeft minstens 185 miljoen dollar (164 miljoen euro) gekost.
door
maren.vanhouche
Leestijd 1 min.

"Geen huur, niet gedeeld en geen mede-eigenaren", zegt Drake in een Instagramfilmpje waarin hij zijn nieuwe privéjet toont aan het publiek. De rapper werkte samen met het Canadese vrachtbedrijf Canadian Cargojet. In een statement liet CEO Ajay Virmani verstaan dat het bedrijf opgetogen is met het partnerschap. "Cargojet en Drake zijn allebei grote Canadese successen, we zijn verheugd over de samenwerking."

Pure luxe

Drake doopte het vliegtuig om tot 'Air Drake' en gaf het een nieuwe laag lichtblauwe verf. De naam prijkt op de zijkant van zijn vliegtuig terwijl de staart werd versierd door het logo van zijn Canadees platenlabel OVO Sound. Langs de binnenkant baadt het toestel in luxe. De bruine lederen stoelen en zetels zijn omringd door een flatscreen-tv en een bar. In een artikel van Airways Magazine wordt de kost van een nieuwe Boeing 767-300F geschat op 185 miljoen dollar (164 miljoen euro). Met Drakes persoonlijke aanpassingen meegerekend zal de uiteindelijke prijs nog een pak hoger liggen. Toch moest de 32-jarige songwriter niet al te diep in de buidel tasten. Zijn inkomen van het voorbije jaar alleen al wordt geschat op 47 miljoen dollar.