Wetenschappers bewijzen: van selfies word je gelukkig

Selfies maken, iedereen doet het: na het sporten, op restaurant of tijdens een date met je hartendief. Niet zo vreemd, als je weet dat deze zelfportretjes je gelukkig maken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

'A selfie a day keeps the doctor away', althans, dat beweren onderzoekers van de Universiteit van Californië. Voor de studie hielden ze 41 studenten 4 weken lang nauwlettend in de gaten. Tijdens de eerste week werd er gepeild naar hun stemming. Daarna werden ze willekeurig in drie groepen verdeeld.

De eerste groep moest lachende selfies kieken, groep twee moest dingen die ze leuk vonden vastleggen op de gevoelige plaat en groep drie moest foto's maken om anderen mee op te vrolijken.

Wat blijkt? Na drie weken voelden de deelnemers uit de eerste groep zich gelukkiger, minder gestrest en zelfzekerder. "Deze resultaten tonen aan dat selfies positieve gevoelens opwekt bij de makers", legt wetenschapper Yu Chen uit. Wel is het belangrijk dat je lacht op de foto. Of die brede glimlach gemeend is of niet, maakt niet uit. "Een goede pose alleen zorgt al voor een goed gevoel", besluit Chen.

News

meer News