Whispering Sons wint Humo's Rock Rally

Whispering Sons heeft Humo's Rock Rally 2016 gewonnen. Met deze overwinning is de toekomst van deze Limburgse postpunk band in de Belgische muziekscene verzekerd. Andere winnaars van vorige edities waren onder meer Das Pop, dEUS, Milow, Goose, Novastar, Noordkaap, School is Cool, Admiral Freebee, Absynthe Minded, Compact Disk Dummies en Warhola.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Tien bands gaven zondag 10 april het beste van zichzelf in de Ancienne Belgique in de finale van 'de moeder aller rockwedstrijden'. Het was Whispering Sons dat met de titel en een geldprijs van 10.000 euro ging lopen. De Limburgse postpunk band uit Houthalen-Helchteren bestaat uit vijf bandleden: vier jongens en leadzangeres Fenne Kuppens.

De winnaars werden verkozen door een zevenkoppige vakjury met daarin o.a. Stijn Meuris, zelf ex-winnaar met Noordkaap, en Eppo Janssen, programmator van festival Pukkelpop. Op de tweede plaats eindigen de 16-jarige hiphoppers Rewind Productions en Dirk. mocht de top drie afsluiten.

Het publiek mocht ook stemmen op zijn favoriete band en verkoos Delta Crash tot publiekslieveling. De dark pop rockband wint naast een trofee ook een merchandisinglijn naar keuze ter waarde van 10.000 euro.

De finale van Humo's Rock Rally was de afsluiter van een jubileumweekend dat zaterdag opende met concerten van De Brassers (Winnaar publieksprijs in 1980), Meuris plays Noordkaap (Winnaar in 1990), The Van Jets (Goud in 2004) en Compact Disk Dummies (Goud in 2012).

Foto Facebook / Whispering Sons