White Star Brussel is kampioen in tweede, rellen op de Bosuil

White Star Brussel heeft zich op de slotspeeldag van de Proximus League verzekerd van de titel in tweede klasse. Als de club maandag alsnog een licentie betaald voetbal verkrijgt, speelt ze volgend seizoen in eerste klasse. Antwerp en Eupen grepen naast de hoofdprijs, met rellen tot gevolg in en rond de Bosuil.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

In eigen huis nam White Star Brussel de maat van Patro Eisden Maasmechelen met 3-0. Joachim scoorde tweemaal, Diallo lukte de derde treffer. De club van sterke man John Bico dwingt zo voor het eerst in de clubgeschiedenis de promotie naar de hoogste afdeling af, op voorwaarde dat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de Brusselaars alsnog de benodigde licentie toekent.

Dat White Star op de valreep nog het kampioenschap won, heeft het ook te danken aan Antwerp en Eupen. In een uitverkocht Bosuilstadion gingen beide leiders gebukt onder zenuwen. 'The Great Old', dit seizoen het langst aan de leiding in de tweede klasse, en de club uit de Oostkantons slaagden er niet in te scoren.

Enkel in het slot kwam Antwerp nog in de buurt van een treffer via Fauré (kopbal) en Matland (afstandsschot), maar tot grote wanhoop van de 13.000 supporters kwam het stamnummer één niet tot scoren. Aan de overkant viel een hoekschop op de lat en Onyekuru had voor Eupen nog het titeldoelpunt aan de voet, maar zijn poging hobbelde net naast. Eupen kan nu enkel nog hopen dat White Star geen licentie krijgt, terwijl Antwerp volgend seizoen sowieso voor de dertiende opeenvolgende jaargang aan de bak moet in tweede klasse.

Een deel van de rood-witte aanhang kon zijn frustratie na afloop maar moeilijk verbergen. Tientallen supporters bestormden het veld, op zoek naar de fans van Eupen aan de andere kant van het veld. De stewards en het waterkanon van de politie moesten hen tegenhouden. Buiten het stadion staken Antwerp-hooligans nog een politiecombi in brand en vernielden ze een bushokje. (ma)

Dit zijn geen supporters. #anteup pic.twitter.com/4B6CKjoIfc

— Matthias Adriaensen (@M_Adriaensen) April 30, 2016