Wie een goed huwelijk heeft, blijft slank

Koppels die gelukkig getrouwd zijn, zouden minder snel aan overgewicht leiden. Tot deze verrassende conclusie kwamen onderzoekers aan de Harvard University.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Wie getrouwd is, heeft minder kans op een hartaanval en leeft doorgaans ook langer. Deze voordelen van het huwelijk waren al een tijdje bekend. Nu hebben onderzoekers nog een voordeel ontdekt. Uit een studie dat gepubliceerd werd in Health Psychology blijkt nu dat gelukkig getrouwde echtparen makkelijker op gewicht blijven.

Negenjarige studie 

2650 koppels werden bevraagd over de hoeveelheid steun die ze van elkaar kregen.  Ook moesten ze elkaars kwaliteiten opsommen. De studie duurde uiteindelijk negen jaar. In die periode moesten de geliefden ook hun gewicht bijhouden. Co-auteur Ying Chen: "Deze studie suggereert dat een ondersteunende relatie gelinkt kan worden aan een gezonder lichaamsgewicht op middelbare leeftijd."

News

meer News

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight