Willy Naessens wil eigen dorp ontruimen voor airshow

Willy Naessens kent geen limieten. De rijke zakenman uit 'The Sky is the Limit" organiseert naar jaarlijkse gewoonte het Belgisch kampioenschap mennen in zijn stoeterij in Elsegem. Deze keer wil hij hiervoor het dorp ontruimen.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De paardensport is niet zo populair, daarom organiseert Willy Naessens (78) jaarlijks ook tal van randanimaties bij het kampioenschap. De voorbije jaren hield hij de randanimaties op de grond: van stierenspelen tot een optreden van K3, maar dit jaar komt Naessens met een airshow. De show zal boven het Oost-Vlaamse dorp Elsegem plaatsvinden. Het dorp is een deelgemeente van Wortegem-Petegem.

"Het is voor het eerst dat een airshow in Vlaanderen niet boven een vliegveld, maar gewoon boven een dorp zal georganiseerd worden", vertelt Naessens aan Het Laatste Nieuws. Klein detail is dat het dorp hiervoor gedurende anderhalf uur ontruimd zal moeten worden. "Over een zone van een kilometer lang en 800 meter breed, zal aan de mensen gevraagd worden om hun woning gedurende anderhalf uur te verlaten. De landbouwers zullen ook niet op hun land kunnen werken." Naessens hoopt op begrip van de dorpelingen. Ze zijn allemaal uitgenodigd op de festiviteiten. "We gaan ze uiteraard in de watten leggen. Als er zijn die niet willen, dan zitten we natuurlijk wel met een probleem." Maar daar gaat hij niet van uit. "Het gaat in totaal om slechts een 35-tal woningen. Ik kan me niet inbeelden dat iemand er tegen zal zijn."

News

meer News