Winnaar schenkt jaar gratis pizza aan voedselbank

Een jaar gratis pizza is een droomprijs voor liefhebbers van het Italiaanse gerecht. Toch besloot Amerikaan Josh Katrick de lekkernijen te schenken aan mensen die het meer nodig hebben.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Een lokale pizzaketen koos volgens WMFZ Josh Katrick als de gelukkige uit 1.200 deelnemers om een jaar gratis te smullen van hun specialiteit. Katrick ontving het goede nieuws toen hij net terugkeerde van een chemokuur. Eerder dit jaar werd darmkanker bij de Amerikaan vastgesteld. Maar zijn eigen tegenslagen zaten voor Katrick niet in de weg om zich van zijn gulste kant te tonen.

De winnaar antwoordde dat hij natuurlijk gelukkig was met de prijs, maar vroeg de keten om de pizza's te schenken aan een voedselbank. "Ik wil dit geven aan mensen die het meer nodig hebben dan mezelf", aldus Katrick aan de lokale nieuwszender.

De pizzeria stond natuurlijk even te kijken na de afwijzing, maar reageerde meesterlijk op het voorstel. De barmhartige Amerikaan zal nog steeds kunnen genieten van zijn prijs. Daarbovenop krijgt de voedselbank ook een jaar lang pizza van de keten.