Wist je dat weinig slaap je lelijk maakt?

Genoeg nachtrust is goed voor je gezondheid, maar ook voor je voorkomen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen lelijk worden van te weinig slaap.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Onderzoekers van de universiteit van Stockholm stellen dat zelfs een paar nachten slecht slapen genoeg zijn om een ??persoon veel minder aantrekkelijk te maken. Ze zeggen ook dat mensen je minder graag hebben als je weinig slaapt.

Slapen voor onderzoek

De wetenschappers vroegen aan 25 studenten om de ene week goed en veel te slapen en om de twee volgende weken veel minder te slapen. Na beide fases werden foto's genomen van de participanten zonder make-up op. Daarna werden de beelden aan vreemden getoond en moesten ze de kiekjes beoordelen in termen van aantrekkelijkheid, slaperigheid, betrouwbaarheid, gezondheid en toegankelijkheid.

De slaperige deelnemers werden gecategoriseerd als minder aantrekkelijk. Volgens de onderzoekers zien vermoeide mensen er minder gezond uit. Omdat niemand ziektes wil oplopen, vermijden ze mensen die een ongezond voorkomen hebben. Dus de boodschap is, slaap voldoende voor je buitenkomt.