WK wielrennen - Jolien D'hoore is ontgoocheld met tiende plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jolien D'hoore kwam naar Doha voor goud, maar ontgoochelde met een tiende plaats. "Ik kan mijn ploeg niets verwijten", reageerde ze. "Alleen mezelf. Ik zat te ver en reed mijn sprint al nog voor de eigenlijke sprint om goud. Dit is jammer." D'hoore werd vooraan afgezet op 2,8 kilometer van de finish voor ploegmate Lotte Kopecky, maar helemaal in het front was dat nog niet, eerder rond positie 15 à 18. "Het was gewoon heel hectisch op het eind. Op 7 à 8 kilometer werden al treintjes opgezet. Dat was al heel vroeg en Lotte en ik fietsten daar zo'n beetje tussen. Ik zat veel met mijn neus in de wind en verspilde er krachten. Het was echt moeilijk om je positie vooraan te houden. Ik werd nog wel in die laatste kilometers vooraan gebracht, Lotte deed haar werk goed, maar het was nog ver. Eigenlijk zat ik op drie kilometer iets te ver, maar ik dacht dat het nog mogelijk was om naar voren te geraken. Duitsland en Italië zaten ook ver, wie weet kon ik met hen mee schuiven. Ik gokte daar op, maar het lukte niet om nog meer op te schuiven, enkel tot positie tien of zo. Toen ik dat treintje van Nederland zag, wist ik dat het een verloren zaak was."

D'hoore versnelde wel nog in de sprint, maar bleef op die tiende plaats hangen. "Ik had graag in het wiel van Kirsten Wild gezeten, de perfecte sprint gereden, maar dat lukte niet. Jammer. Dit is heel frustrerend, want ik startte hier vol verwachtingen. Ja, ik heb al een bronzen medaille van het olympisch omnium, maar daar dacht ik tijdens de koers niet aan."

De Oost-Vlaamse verweet haar ploegmaten niets. "De wereldkampioene Amalie wist zich op het eind ook in haar eentje te redden, je moet in een sprint ook wat geluk hebben. Ik kan alleen mezelf iets verwijten. Geluk moet je ook wat afdwingen. En dat lukte me hier niet. Het valt moeilijk uit te leggen. Dit is een ontgoocheling, want tijdens de koers verliep alles perfect, heb ik me kunnen sparen en ik had het volle vertrouwen in een goede afloop, de hele ploeg ook samen met mij, dan is het jammer dat je maar tiende wordt."

bron: Belga