Wordt de Mercuriusovergang het einde van de wereld?

Vandaag vindt een Mercuriusovergang plaats. Bij dit zeldzaam natuurfenomeen schuift de planeet Mercurius tussen de aarde en de zon. Enkele doemdenkers maakten een analyse van deze overgang en vrezen het ergste.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Vanaf vanmiddag 13u12 is Mercurius te zien. De overgang duurt tot 20u41. Het is niet mogelijk om de overgang met het blote oog te bekijken. Je hebt een verrekijker of telescoop nodig. Het fenomeen is zeer zeldzaam, want het komt slechts dertien keer per eeuw voor.

Aan de hand van sterrenbeelden en de stand van de maan en planeten maken de zwartkijkers een profetische voorspelling van totale vernieling. Het YouTube-kanaal ‘The Prophetico' heeft in een filmpje van acht minuten zijn rampscenario verduidelijkt. Zo begon er op 6 mei een nieuwe maan. Op de dag van de Mercuriosovergang zal die maan drie dagen oud zijn en dat staat volgens ‘The Prophetico' in de bijbel gelijk met seksuele zonden.

“Ook staat vanuit Jeruzalem gezien de maan op één lijn met het sterrenbeeld Orion, wat in de mythologie niets dan slechts voorspelt”, aldus de negativisten.

Tijdens de overgang staat één planeet niet op dezelfde boog met de andere planeten: Jupiter. En jawel, ook dit is onheilspellend en wordt volgens de YouTubemakers gelinkt aan het einde van de mensheid. Wordt dit een apocalyps of het zoveelste ongelijk voor doemdenkers?

Foto ANSA