WORLD HAMBURGER DAY. Hier bestel je de lekkerste hamburgers van het land

Toen je deze ochtend uit bed stapte, dacht je wellicht dat vandaag een dag als een ander zou worden. Ontbijten, wassen, werken, Netflixen. Maar niets is minder waar. De wereld zet op deze vrijdag namelijk een culinaire klassieker in de bloemetjes. We vieren World Hamburger Day en dat mag je natuurlijk niet aan je laten voorbijgaan.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Om ervoor te zorgen dat je deze heuglijke dag in stijl kan vieren, zette Takeaway.com de lekkerste hamburgerrestaurants voor je op een rijtje. Jij hoeft alleen nog een keuze te maken tussen de vele opties en vervolgens kan je vanavond met een gerust hart je bestelling plaatsen. Of je er alleen of in gezelschap van geniet, laten we aan jou over. Smakelijk alvast!

De kipliefhebber

Poule & Poulette in Mechelen staat gekend als het restaurant voor kipliefhebbers. Naast de gekende ½ kip met frietjes en appelmoes en vol-au-vent kan je er ook terecht voor hun lekkere Poule & Poulette kipburger. Voor ieder wat wils!

De Avocadofan

Avocado Plus Food Station in Antwerpen is nog maar sinds enkele maanden geopend maar hun burgers verkopen als zoete (hamburger)broodjes. Je kan er kiezen uit acht verschillende burgers waaronder de tonijn avocado burger, Vanda veggie burger, vegan avo burger of Jim yum burger. Uiteraard allemaal met avocado!

De street food lover

Geïnspireerd door verschillende wereldkeukens brengt de eigenaar van het Antwerpse restaurant Loa gevarieerde gerechten gebaseerd op de streetfood cultuur. Zoals de Loa burger: een rundsburger met gekookte ananas en ingelegde groenten. Hou je net iets meer van vis dan kan je er ook een visburger met verse harissa, rozijnen en mosterdzaad dressing bestellen.

Het ochtendmens

Wie zegt er dat burgers for breakfast geen optie is? Bij Wasbar in Gent bestel je de lekkerste breakfast bagel burgers met de leukste namen: Bally The Kid, Tony Texas, Curry Kentucky of ben jij eerder een Queen Elizabeth bagel burger? Er is ook een yummy vegan optie beschikbaar: de Viva Las Vegan met een sesam bagel, falafelballetjes, hummus, kerstomaten, rode biet, paprikapoeder, gomasio, jonge bladspinazie en rode zurkel blaadjes. Je krijgt er nog eens een portie aardappelwafeltjes bij! Breakfast is served.

De American sweetheart

De populaire Amerikaanse burgerketen Five Guys serveert al sinds 1986 burgers. Reden te meer dus om hen tot de ultieme burger-kenners te kronen! Five Guys gebruikt naast uitsluitend rundergehakt ook enkel pindaolie. En wist je dat er geen vriezers gebruikt worden maar enkel koelingen? Bij elke burger mag je zo veel toppings kiezen als je wilt!

De vegan

Bij het vegan-only restaurant Greenway in Leuven kan je terecht voor heerlijke plantbased gerechten. Hier bestel je op World Hamburger Day de Legendary Greenway Burger met hun eigen 100% plantaardige burger, de Red Pepper Burger met smoked paprika burger en homemade guacamole of ga je voor de bekende Magic Mushroom burger, met holy shiitake burger naar eigen recept.