WOW. Deze getrouwde heteroman draagt elke dag een rok en hoge hakken naar het werk

De 61-jarige Brit Mark Bryan draagt al vier jaar lang elke dag een rok en een paar hoge hakken naar het werk. Op die manier wil hij onze gendernormen aan de kaak stellen.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 3 min.

Mark werkt als robotica-ingenieur in Duitsland, maar de man is ook erg actief op sociale media. Zo wist hij in nog geen jaar tijd maar liefst 131.000 Instagramvolgers te verzamelen door zijn bijzondere foto's en ideeën te delen op het sociale medium.

"Niks te maken met mijn seksualiteit"

De ingenieur wil aan de wereld tonen dat mannen - die zich identificeren als cisgender en hetero - nog steeds mannelijk zijn met een vrouwelijk kledingstuk om het lijf. “Ik ben een gelukkig getrouwde heteroman. Ik hou van Porsches en mooie vrouwen, maar ook van rokken en hoge hakken in mijn kledingkast. Kleren en schoenen zouden geen gender mogen hebben”, schrijft hij in een Instagrambericht.

(Lees hieronder verder.)

De papa van drie geeft aan dat zijn kledij niks te maken heeft met zijn seksualiteit of met de manier waarop hij zich identificeert. “Wat me drijft is fashion, comfort. Maar ook de aantrekkingskracht van anders te zijn. Ik ben nog steeds de mannelijke echtgenoot en vader, maar soms wil mijn dochter mijn schoenen lenen.”

Positieve reacties

Op zijn werk reageerden de collega's positief toen Mark in een rok opdaagde. “Ik droeg af en toe al hoge hakken, dus dit kwam niet als een verrassing.”

Japanse vrouwen zijn hoge hakken zat