WTA Boedapest - Alison Van Uytvanck treft negentienjarige Tsjechische in finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De negentienjarige Marketa Vondrousova (WTA 81) heeft zich zaterdag als tweede gekwalificeerd voor de finale van het WTA-toernooi in Boedapest (hardcourt/250.000 dollar). Vondrousova, het achtste reekshoofd, treft in de eindstrijd onze landgenote Alison Van Uytvanck (WTA 50), het eerste reekshoofd. Vondrousova rekende in haar halve finale in nauwelijks een uurtje tennis in twee sets (6-0 en 6-2) af met de zeventienjarige Russische Anastasia Potapova (WTA 87). Eerder op de dag versloeg Alison Van Uytvanck in de andere halve finale na een marathonpartij de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 87), het vijfde reekshoofd, in drie sets (3-6, 6-4 en 7-6 (9/7)).

Zowel Van Uytvanck, als Vondrousova verloren nooit eerder een finale op het WTA-circuit. De Tsjechische won in 2017 het toernooi in het Zwitserse Bienne, haar enige WTA-finale. Van Uytvanck won vorig jaar in Boedapest en verder ook in Québec (2017) en Taipei (2013).

Het enige onderlinge duel tussen Van Uytvanck en Vondrousova werd gewonnen door de Tsjechische, in 2017 in het Slovaakse Trnava.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight