WTF? Zoveel kost de duurste parkeerplaats ter wereld

Je kan er een dikke villa mee kopen in Brasschaat, of – zo je wil – een parkeerplaats aan de andere kant van de wereld, in Hongkong: 1,3 miljoen dollar. De dichtbevolkte metropool kampt met een nijpend tekort aan parkeerruimte. Daardoor swingen de prijzen voor parkeerplaatsen al jaren de pan uit.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ja, je leest het goed: de duurste parkeerplaats ter wereld is onlangs verkocht voor het waanzinnige bedrag van 1,3 miljoen dollar en ligt in de luxueuze residentiële wijk Mount Nicholson, in Hongkong. De koper bleef anoniem. Het is slechts één van verscheidene peperdure parkeerplaatsen die verkocht werden in de ruime omgeving van Victoria Peak, een wijk in Hongkong waar enkele van de duurste huizen van Azië staan. In mei betaalde je voor het huren van een woning in die regio gemiddeld zo’n 210.000 dollar per maand.

Dichtbevolkt

Hongkong is zo dichtbevolkt dat elke morzel grond een fortuin waard is. In de metropool wonen meer dan 7,5 miljoen mensen op een oppervlakte van nauwelijks 1100 vierkante meter. De stad aan de Zuid-Chinese Zee staat dan ook te boek als één van de duurste leefgebieden ter wereld.

Het vorige wereldrecord van duurste parkeerplaats werd gevestigd in oktober 2019, ook in Hongkong. Toen werd een plekje bij de wolkenkrabber The Center verkocht voor 980.000 dollar, aldus Bloomberg.