YouTuber gearresteerd omdat hij hond laat ‘vliegen’ (video)

Een Indiase YouTuber is gearresteerd omdat hij voor een filmpje zijn hond had proberen laten vliegen. De 31-jarige man kreeg felle kritiek op de stunt, dierenorganisatie People for Animals (PFA) legde een klacht neer bij de politie. Dat schrijft BBC.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Gaurav Sharma is met meer dan 4 miljoen abonnees enorm populair op YouTube. Dat aantal volgers wilde hij nog wat uitbreiden met een gewaagde stunt: hij bond zijn hond, Dollar, vast aan heliumballonnen om het dier te proberen laten vliegen. In het YouTube-filmpje zien we hoe de hond al blaffend langzaam omhoog vliegt, tot iemand hem vanop een balkon op de tweede verdieping kan tegenhouden.

Dierenliefhebber

Het regende verontwaardige reacties op de video, waardoor Sharma het filmpje al snel verwijderde. Hij postte vervolgens een nieuwe video waarin hij zich verontschuldigde voor de stunt. «Ik heb me laten beïnvloeden door andere YouTubers die gelijkaardige dingen deden», klinkt het. «Ik ben een dierenliefhebber die mijn hond als een kind behandelt», voegt hij nog toe. Hij zegt tevens «alle nodige veiligheidsmaatregelen te hebben getroffen.»

Dierenorganisatie People for Animals (PFA) moest echter niks van die verontschuldigingen weten. Ze legden een klacht neer bij de politie omdat Sharma het leven van de hond in gevaar gebracht zou hebben. Volgens de politie zou de YouTuber intussen al vrij zijn op borgtocht. Verder onderzoek moet nog bepalen welke straf hem boven het hoofd hangt.