Zalando gaat ook tweedehandskleding verkopen

Het Duitse modeplatform Zalando gaat vanaf oktober in België ook tweedehandskleding verkopen, zo maakt het maandag bekend. Belgische klanten zullen dan via de populaire webshop hun kledingstukken te koop kunnen aanbieden, of zelf op zoek gaan naar een tweedehandskoopje.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Het tweedehandsaanbod bij Zalando, 'pre-owned' gedoopt, wordt vandaag al gelanceerd in Duitsland en Spanje. Begin oktober komen daar naast ons land, ook Nederland, Frankrijk en Polen bij.

Cadeaubon

Het succes van de Vinted-app in België bewijst dat de verkoop van tweedehandskleding een groeiende markt is. Zalando ziet vooral interesse bij millenials. Analisten menen dat de tweedehandsverkoop voor het onlineplatform vooral interessant is om data te verzamelen over zijn klanten en hun kleerkast. Qua inkomsten zou de tweedehandsverkoop nog vrij beperkt blijven. Het voordeel van het Zalando-platform is het grote klantenbestand over heel Europa, het gebruiksgemak en de gratis verzending en -retour, luidt het maandag. Zalando mikt ook op plasticvrij, door de kledingstukken in gerecycleerd papier te verpakken. De klant die zijn stukken verkoopt met dit platform, kan kiezen tussen een cadeaubon van Zalando of een gift voor een goed doel (Rode Kruis of WeForest).

News

meer News

Spotlight

Doden na explosie tijdens rouwdienst in Afghaanse moskee

In het noorden van Afghanistan heeft een explosie plaatsgevonden in een moskee waarbij verschillende slachtoffers gevallen zijn. Volgens Afghaanse media vond in de moskee in de stad Faisabad net een rouwdienst plaats voor de plaatsvervangende gouverneur van het talibanbewind voor de provincie Badachsjan. Maulawi Nesar Ahmad was eerder deze week om het leven gekomen bij een aanslag.

meer Spotlight