Zangeres Sandrine speelt hoofdrol in musical Dreamgirls

door
Joris
Leestijd 2 min.

De musical Dreamgirls speelt vanavond voor het eerst in Antwerpen. Sandrine die we nog kennen van Idool 2004 en Eurosong zal de hoofdrol vertolken in de Vlaamse versie. De musical is losjes gebaseerd op het verhaal van Diana Ross & The Supremes. De musical met Carolina Dijkhuizen in de hoofdrol was in Nederland al een groot succes.  In Vlaanderen is de verkoop echter magertjes. Oorspronkelijk waren er shows gepland in Gent en Antwerpen. Daar blijven nu alleen twee optredens in Antwerpen van over.

Sandrine Van Handenhoven werd bekend door haar deelname aan Idool 2004 en Eurosong. Haar eerste CD That's me kwam uit in 2005. Nadien volgde nog Boosted en Get ready (Cause Here I Come). De zangeres was ook een jaar lang omroepster op de televisiezender één. Musicals zijn voor haar geen onbekend terrein. Eerder speelde ze al Esmerelda in de Vlaamse musical Notre Dame de Paris. Het muziekgenre van de musical is Motown en ook Sandrine maakt al eerder een plaat in dit genre. 'Motown is de muziek waar ik mee opgroeide. Dreamgirls is dan ook echt mijn ding', aldus de zangeres.

De musical vertelt het verhaal van The Dreamettes, drie vriendinnen(Effie, Deena, Lorrell) die samen een veelbelovende zanggroep vormen. Ze kunnen aan de slag als achtergrondzangeressen bij James Early. Dankzij hun manager maakt het trio een naam in de muziekwereld. Wanneer Effie echter wordt vervangen als hoofdzangeres door de meer commerciële Deena, komen er strubbelingen. Effie wordt uiteindelijk door manager Curtis uit de groep gezet. Het begin van een turbulent verhaal. De musical werd in 2006 verfilmd met onder andere Beyoncé, Eddie Murphy en Jennifer Hudson in de hoofdrollen.

De musical is een samenwerking van Music Hall en Albert Verlinde Entertainment. Op vrijdag 6 februari en zaterdag 7 februari kun je gaan kijken in de stadsschouwburg in Antwerpen.