Zes personen opgepakt in onderzoek naar Brusselse terreurdreiging

In het onderzoek naar de beraamde aanslag tijdens de Brusselse eindejaarsfeesten, heeft de politie vanmorgen zeven huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werden zes personen opgepakt. Dat meldt het federaal parket. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De politie heeft opnieuw zeven huiszoekingen uitgevoerd in Molenbeek, Anderlecht, Laken en Sint-Pieters-Leeuw. Daarbij werden zes personen opgepakt, meldt het federaal parket. De onderzoeksrechter zal later in de dag beslissen over hun eventuele aanhouding. Tijdens de huiszoeking werd er informaticamateriaal, gsm's en airsoftmateriaal in beslag genomen.

De twee eerder opgepakte verdachten, Saïd S. en Mohamed K., zijn intussen voor de raadkamer verschenen. Daar werd hun aanhouding met een maand verlengd.

Het federaal parket kreeg enkele weken geleden lucht van de plannen om op oudejaarsavond een aanslag te plegen met zo veel mogelijk slachtoffers. Afgelopen zondag gingen speurders tot de actie over, en werden zes personen, onder wie Said en Mohammed, na verschillende huiszoekingen meegenomen voor verhoor.

In het kader van deze gebeurtenissen, werd beslist om alle festiviteiten die vandaag gepland waren af te gelasten. Onder meer het nieuwjaarsvuurwerk op het Brusselse De Brouckèreplein zal niet doorgaan.