Zes tips om pijnloos hakken te dragen

Ben je ook jaloers op die vrouwen die zonder moeite de hele werkdag op stilletohakken paraderen? Geen nood, met deze zes tips lukt het jou binnenkort ook.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Hoe breder, hoe beter

Hoe breder de hak van je schoen, hoe beter. Dunne naaldhakken zijn erg onstabiel, wat het risico op blessures vergroot. Kies daarom zo veel mogelijk voor een breder modelletje. Daarnaast bepaalt ook de positie van de hak op de schoen of je een comfortabele dag zal hebben. Hakken met een lichte buiging die parallel onder de hiel staan, zorgen ervoor dat je evenwicht beter wordt verdeeld. Zo’n schoenen zijn dus een veel aangenamere optie dan hakken met een traditionele rechte hak.

Koop de juiste maat

Wist je dat je schoenmaat soms verandert? Bij warm weer en zwangerschap zwellen onze voeten bijvoorbeeld op. Laat je voeten daarom opmeten voor je nieuwe schoenen koopt. Is je favoriete paar niet meer beschikbaar in jouw maat? Neem dan geen maatje groter, maar ga op zoek naar een schoen die goed zit. Anders blijven die pareltjes toch gewoon in je kast zitten.

Gesloten schoenen zijn beter

Merk je ook dat je winterlaarzen gemakkelijker zitten dan je sandalen? Dat is logisch. Gesloten schoenen stappen namelijk prettiger dan open schoenen, omdat ze meer ondersteuning bieden. Kies daarom zoveel mogelijk voor gesloten modellen of opteer voor een sandaal met wat meer ondersteuning zoals een enkelbandje.

Tape je tenen samen

Het enige wat je voor deze tip nodig hebt, is een huidkleurige tape. Je vindt ze bij vrijwel elke drogist. Plak je derde en vierde teen samen met de tape en je kan de hele dag pijnloos op hakken wandelen. Het is misschien een bizarre tip, maar het werkt echt. Dat komt omdat er tussen die twee tenen een vervelende zenuw zit die pijn veroorzaakt.

Bereid je lichaam goed voor

Het geheim van een goede balans op torenhoge hakken? IJzersterke spieren en een goede houding. Trek je schouders naar achteren en breng je borst trots naar voor. Je kan ook je buikspieren aanspannen voor meer evenwicht. Ten slotte kan je niet met hakken wandelen alsof je in je sneakers rondloopt. Je moet eerst neerkomen op je hiel en vervolgens je voet laten uitrollen tot aan je tenen.

Draag zorg voor je voeten, je hebt er maar twee

Loop je al enkele uren te paraderen op een feestje? Dan kunnen je voeten een pauze gebruiken. Trap je hakken uit en masseer je voeten met een tennisbal. Leg de tennisbal op de grond en beweeg je voetzool eroverheen. Rol naar voor en achter, maar ook van links naar rechts en omgekeerd. Je voeten zullen je dankbaar zijn.