Zieke Philippe Gilbert start niet meer in derde rit Parijs-Nice

door
Belga
Leestijd 1 min.

Philippe Gilbert verschijnt niet meer aan de start van de derde etappe van Parijs-Nice (WorldTour). De ex-wereldkampioen sukkelt met een onsteking van de bovenste luchtwegen en moet eerst uitzieken, laat zijn team BMC weten. Ploegdokter Dario Spinelli maakt zich alvast weinig zorgen. "Phil's gezondheidstoestand is niets om zorgen over te maken, hoewel het koude weer en de sneeuw van de voorbije dagen hem geen goed gedaan hebben". Gilbert heeft het geluk momenteel niet aan zijn zijde. De kopman van BMC, vorige maand nog winnaar van de Ronde van Murcia, viel in de Omloop Het Nieuwsblad, bezeerde daarbij zijn rug en moest afstappen in Le Samyn wegens te veel pijn. Uiteindelijk kreeg hij toch groen licht voor deelname aan Parijs-Nice, maar nu gooit een zware verkoudheid roet in het eten.

'Phil' is ontgoocheld dat hij moet afstappen, maar beseft tegelijkertijd ook dat dat de beste beslissing is. "Ik ben ontgoocheld, want ik hou van deze race. Maar Milaan-Sanremo is een van mijn hoofddoelen. Als ik daar goed wil presteren, moet ik eerst uitzieken", klinkt het.

Vandaag moet het peloton in de derde etappe over 168 km van Cusset naar Mont Brouilly. De Koers naar de Zon eindigt zondag in Nice. Vorig jaar ging de eindzege in de 73e editie naar de Australiër Richie Porte.

bron: Belga