Zijn er andere cryptovaluta dan alleen de Bitcoin?

De Bitcoin is wel de meest bekende cryptocurrency. Iedereen heeft daar wel eens van gehoord en veel mensen kiezen ervoor om de Bitcoin koers in de gaten te houden. Maar wist je dat Bitcoin niet de enige cryptocurrency is? Er zijn er nog meer. In dit artikel kom je meer te weten over Ethereum en Ripple.
door
productie
Leestijd 2 min.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een cryptocurrency die bezig is aan een enorme opmars. Sinds de lancering in november 2015 is de Ethereum koers vooral in 2017 flink gestegen. Ethereum kent een zeer wispelturige koers waardoor voorspellen erg lastig is. Vooral het voorspellen van de Ethereum koers op korte termijn is moeilijk. Toch verwachten de experts dat Ethereum een steeds grotere rol zal gaan spelen op het gebied van cryptocurrency.

Wat is Ripple?

Ripple, ook wel XRP genoemd, is de tweede grootste cryptomunt die we kennen. Deze cryptomunt is ontwikkeld door Ripple Labs. Zij hebben nog steeds de meeste munten in handen. Ripple is de op één na oudste cryptocurrency en volgt direct na de bekende Bitcoin. Wanneer je de Ripple koers in de gaten houdt, zie je dat ook deze flink beweeglijk is. Ripple stond lange tijd bekend om de almaar stijgende koersen, maar dat is natuurlijk nooit gegarandeerd.

Wil je gaan beleggen in cryptovaluta?

Beleggen is spannend en kan je flink bezighouden. Wanneer je wilt gaan beleggen in cryptovaluta moet je er écht voor zorgen dat je je heel goed inleest. Je wilt immers precies weten waar je aan begint. Ook is het verstandig om je te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Je kunt zelfs iemand in de arm nemen die voor jou belegt.

De koersen van Ethereum en Ripple zijn zeer dynamisch en kunnen veel geld opleveren. Echter zorgt die dynamische koers ook voor risico's. Het blijft verstandig om alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.