Zo blijft je baard tip top in orde

Baarden, je hebt ze in alle vormen, maten en kleuren en een ding is zeker: het vraagt meer moeite dan puur het laten groeien van wat haartjes. Voor alle baarddragers pur sang snorden wij de beste verzorging op voor elk baardtype. 
door
Liesbeth
Leestijd 3 min.

1. De volle baard

Wie gezegend is met een stevige baardgroei, kan een gat in de lucht springen. Lang niet iedereen kan namelijk een volle baard laten groeien. Langs de andere kant is een dikke bos kinhaar moeilijker om te onderhouden. Daarom verzorg je je baard het best als de rest van je hoofdhaar. Was je baard regelmatig met speciale baardshampoo en gebruik een speciale precisietrimmer om de contouren bij de lippen en de hals bij te werken. Eigenzinnige haartjes kan je altijd wegwerken met een kam en schaar.

2. Balbo

De term balbo klinkt misschien niet bekend in de oren, maar op straat kom je dit baardtype geregeld tegen. Het is eigenlijk een soort combinatie van een sik, ringbaard en een krulsnor. Bij dit type laat je het haar best niet te lang groeien en moet je geregeld lange sprieten bijknippen. Als je behalve een balbo ook nog bakkebaarden wil kweken, moet je deze goed bijhouden. Je baard dagelijks in vorm brengen met stylingwax is ook geen overbodige luxe.

3. Het kingordijn

Deze minibaard op je kaaklijn - ook wel de Brett beard genoemd - is ideaal voor mannen met een rond gezicht of met vierkante kaken. Ook wie weinig baardgroei heeft, staat goed met deze stijl. Een nadeel is wel dat je dit type bijna elke dag zult moeten bijwerken. Je moet er immers op letten dat alle haartjes ongeveer even lang zijn en ook de rand van de baard mag idealiter niet breder zijn dan twee centimeter.

4. Stoppels

Ook al ziet de perfecte stoppelbaard er nonchalant uit, het vergt wel veel tijd en aandacht. Je haren groeien niet op dezelfde snelheid, dus deze look heeft wat verzorging nodig. Tip: smeer je kin voor een scheer- of trimbeurt in met scheergel of -olie. Dit verzacht de haren, waardoor het makkelijker wordt om ze bij te werken.

5. De snor

Wie trots wil pronken met de haren op de bovenlip, gebruikt best snorrenwax. Alleen zo kan je enkele stugge haren temmen, een mooie krulsnor maken of andere indrukwekkende constructies creëren. De wax wrijf je warm tussen je vingers om het vervolgens in de snor zelf aan te brengen. Bij het modelleren kan je gebruik maken van een kam, dat gaat vaak wat makkelijker dan met je vingers. Maar het is vooral een kwestie van oefenen en proberen.

5. Amper baardhaar

Heb je amper gezichtshaar? Dan is een gladgeschoren kin de boodschap. Een man met enkele sprieten op zijn kin of kale plekken in z'n baar is niet bepaald aantrekkelijk. Scheer je bij voorkeur 's ochtends, dan is de huid meer ontspannen en zal het scheermes er soepeler overheen glijden. Het beste moment is na een warme douche, omdat zeep en de stoom van het warme mater de haartjes zacht maakt en je poriën opent. Voor een fris geschoren gezicht, scheer je tot slot best in de richting van de haargroei.

Foto Pixabay

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight