Zo blijft je parfum de hele dag lekker ruiken

Je kent het wel: je koopt een nieuw parfum en bent helemaal verliefd op de geur, maar na enkele uren is je dure geurtje helemaal verdwenen. Geen nood. Met deze zeven tips haal je het maximale uit je parfum.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Ideale moment

Het beste moment om parfum aan te brengen, is meteen na het douchen wanneer je een (geurloze) bodylotion hebt aangebracht. Op dat moment is je lichaam optimaal gehydrateerd en blijft het parfum het langst hangen.

Op je kleren

Parfum blijft langer aanwezig op textiel dan op je huid, je sprayt je favoriete geurtje dus best ook op je kleren. Wees wel voorzichtig: sommige parfums kunnen vlekken achterlaten. Let vooral op met donkere of amberkleurige vloeistoffen.

Parfum op je oren

De bovenkant van je oren is veel vettiger dan het plekje achter je oorlel waar je traditioneel gezien parfum zou sprayen. Hoe vettiger de huid, hoe beter de geur er blijft hangen.

Warme plekjes

Parfum wordt geactiveerd door hitte dus hoe warmer de plek waar je sprayt, hoe beter. Daarom ga je best op zoek naar de pulspunten op je lichaam, waar je aderen dicht tegen je huid liggen. De temperatuur van je bloed maakt dit de beste plekken om parfum aan te brengen. Spray daarom parfum in je nek, op je borst of in je knieholtes.

Niet wrijven

Een veelvoorkomende fout is dat je je polsen tegen elkaar wrijft nadat je parfum gesprayd hebt. Dat vermijd je best, want door de wrijving verander je de moleculen van je geurtje waardoor het resultaat verandert én sneller verdwijnt.

De concentratie van je parfum

Alcohol helpt de geur van het parfum te verspreiden en bepaalt hoe lang de geur op je huid blijft. Kies dus voor eau de parfum in plaats van eau de toilette. Die eerste blijft door het hogere alcoholpercentage gemiddeld twee uur langer ruiken.

Zo bewaar je het parfum correct

Parfums veranderen wanneer ze worden blootgesteld aan licht, vocht of warme temperaturen. Je zet je parfum dus best op een koele en donkere plek zoals je kleerkast of frigo. Je parfum in de badkamer bewaren, is dus geen goed idee. Ten slotte koop je best het kleinste parfumflesje van de lijn. Zo weet je zeker dat je hem opdoet voor hij slecht wordt. Parfums hebben namelijk een vervaldatum.