Zo hoor je volgens experten champagne te drinken

Deskundigen van het Franse Maison de Champagne Lanson geven advies over hoe je optimaal kunt genieten van een glas bubbels. Zo zijn er een paar eenvoudige technieken die je kunt toepassen om de smaak te versterken.
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent: trouwfeesten en barbecues. Het leidt dan ook geen twijfel dat de champagne rijkelijk zal vloeien de komende maanden. Maar weet je hoe je de drank best serveert en drinkt?

Bewaar het op een koele, droge plaats

Hoewel veel mensen hun champagne in de koelkast leggen, is het eigenlijk beter om het op een koele en droge plaats te bewaren. Wie niet in het bezit is van een wijnkelder, kan de fles ook perfect onderaan de kleerkast of keukenkast leggen.

Schenk het in een fluit

Champagne wordt niet zomaar geserveerd in een fluit. Dat heeft te maken met de bubbels. Wanneer je champagne in een glas met een bredere bovenrand schenkt, zullen de bubbels sneller verdwijnen. Een smal glas houdt ze langer in de champagne en helpt de drank ook langer haar smaak te behouden.

Serveer het met dessert

Meestal wordt het als aperitief of welkomstdrankje aangeboden. Maar volgens de experts is het beter om champagne bij het nagerecht te serveren. Het is namelijk een lichter en frisser alternatief dan de zoetere dessertwijn.

News

meer News