Zo tover je je huiskamer om tot een homegym

Starende blikken, foute muziek of paskamercomplexen… Voor veel beginnende sporters is de drempel om een – vaak prijzig – sportabonnement te nemen nogal hoog. Tess haar oplossing? "Leef je gewoon uit in je eigen living, die je met een minimum aan benodigdheden omtovert tot een sportparadijs."
door
Mare
Leestijd 1 min.

Dat klinkt ingewikkeld, maar Tess bewijst dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. "Met een vijftal benodigdheden kunnen zowel beginners als gevorderden zo aan de slag."

Lichaamsgewicht

Foto Pexels

Je eigen lichaam is een fantastisch, multifunctioneel fitnesstoestel. Door oefeningen te doen met je eigen lichaam train je verschillende spieren in één keer, wat efficiënter is dan de oefeningen op een fitnesstoestel waarbij je vaak maar één spiergroep aanpakt. Je lichaam is dus perfect als basisinstrument. Wie vooruitgang wil blijven maken, schaft zich best nog wat extra materiaal aan.

Gratis

Springtouw

Foto Pexels

Wil je efficiënt aan cardio doen? Dan is een springtouw het perfecte hulpmiddel. Een kwartier touwtjespringen staat gelijk aan een loopsessie van 45 minuten. Bovendien is een springtouw superlicht, waardoor je het heel gemakkelijk in je tas of koffer kan stoppen. Wie tijdens het touwspringen ook zijn armen wil trainen kan opteren voor een springtouw met kleine gewichtjes. Een laatste tip? Koop geen springtrouw met plastic in: dit soort trouwen verslijt sneller. Investeer liever in een duurzaam exemplaar uit leer.

15 euro

Dumbbellset

Foto Pexels

Met een paar dumbbells heb je eindeloos veel mogelijkheden. Het lijkt misschien een prijzige investering, maar ze is de moeite waard. Beginners starten best met een laag gewicht, bijvoorbeeld twee dumbbells van 2 tot 4 kilo. Zodra je merkt dat je lichaam gewend raakt aan dit gewicht, schaf je je een zwaarder paar aan.

30 euro

Weerstandselastieken

Foto Pexels

Ze zijn vederlicht en multifunctioneel: elastieken zijn de perfecte reisgezel. Met amper drie exemplaren kan je probleemloos een full body work-out doen. De elastieken creëren weerstand, waardoor je lichaam tijdens de oefeningen harder moet werken. Het resultaat? Mooi gedefinieerde spieren. Exact waar we naar op zoek zijn.

5 à 10 euro

Kettlebellset (optioneel)

Foto Pexels

Het verschil tussen dumbbells en kettlebells zit hem in het soort beweging dat je ermee uitvoert. Terwijl je met dumbbells vooral de basisbewegingen zwaarder maakt met de gewichten, ga je bij kettlebells de oefeningen dynamischer en explosiever uitvoeren. Het doel? Meer kracht kweken en tegelijk je hartslag de hoogte in jagen.

80 euro voor twee kettlebells van 8 en 12 kilo (vrouwen) of 12 en 16 kilo (voor mannen)

Mare Hotterbeekx

Sport jij met ons mee? Deel jouw foto's, vragen en tips voor Tess via Instagram onder #MetroFeelGood #FeelFanTesstic. Meer work-outvideo's health tips en weetjes vind je hier