Zo vaak moet je dus je WC-borstel schoonmaken

Een WC-borstel is een essentieel onderdeel van elk toilet. Die remsporen gewoon laten hangen, is immers niet zo netjes. Je denkt waarschijnlijk - net zoals 99% van de bevolking - dat die borstel wel vanzelf wordt schoongemaakt tijdens het poetsen. Jammer maar helaas, niets is minder waar.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Kakarestjes

Op zich hoeft het natuurlijk niet te verbazen dat dat onooglijk ding een broeihaard voor bacteriën is. Wekelijks, zo niet dagelijks poetsen we er kakarestjes mee weg. Ben je ziek, dan kan het zelfs wat meer zijn. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, ontsmet je je toiletborstel niet tijdens het schoonmaken van je toilet. Daarvoor zijn hardere middelen nodig.

Hoe doe je het?

Om je WC-borstel schoon te maken, heb je met name een emmer, kokend water en een scheutje bleekmiddel nodig. Laat de borstel (en het handvat) een uur weken in het mengsel en klaar. Doe wel rubberen handschoenen aan om je huid te beschermen tegen het bleekmiddel.

En hoe vaak?

Je denkt misschien dat een keer om de zoveel maanden volstaat, maar in praktijk zou je je WC-borstel elke week moeten poetsen. Elke week. Wij krijgen spontaan een kleine paniekaanval als we bedenken hoelang we onze toiletborstel niet hebben gekuist. Nog een tipje: bewaar je toiletpapier niet op het handvat van de borstel. Je wil al die bacteriën echt niet over je intieme delen smeren.