Zo weet je of iemand je ziet zitten

Soms is het niet even duidelijk of iemand romantische gevoelens heeft. Als je wil weten of je in de friendzone bent geplaatst, moet je checken of je potentiële partner naar je voeten kijkt.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Wetenschappers van de Wellesley College en de University of Kansas hebben de handen in elkaar geslagen voor het onderzoek. De vorsers trommelden 105 heteroseksuele studenten op en lieten hen naar een aantal foto's van mannen en vrouwen kijken. Terwijl ze een kiekje voor de neus geschoven kregen, werden de oogbewegingen van de proefkonijnen in kaart gebracht. Achteraf moesten de deelnemers nog een keuze maken. Waren ze liever bevriend met de mensen op de foto's of wilden ze met hen op date gaan?

Voeten en benen

Het is geen verrassing, maar als de studenten een romance zagen zitten, keken ze naar het hoofd of de borstkas van de persoon op de foto. Als mannen in bed wilden duiken met het model, lieten ze hun ogen afdwalen naar de heupen. Slecht in één geval keken de jongeren ook naar de benen en de voeten: als ze een puur vriendschappelijke relatie verkozen.

Dus de volgende keer dat je iemand leert kennen die je wel ziet zitten, weet je wat je te doen staat. Check of zijn diepe kijkers naar je hoofd, heupen of benen gericht zijn.

News

meer News