Zo word je niet besmet door een verkouden collega

Het is weer de tijd van het jaar. De ene collega zit snotterend achter zijn bureau terwijl de andere hoestend voorbij loopt. Deze tips zorgen ervoor dat je niet besmet wordt.
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

1. Was je handen

Probeer zo vaak mogelijk je handen te wassen. Zeker na een toiletbezoek, maar ook wassen voor je begint te eten is een must. Gebruik daarbij altijd zeep, want water alleen is niet genoeg. Vergeet ook niet om goed onder je nagels te schrobben.

2. Ontsmet!

Ruim regelmatig je bureau op, poets het toetsenbord en de muis. Maar bovenal: ontsmet je smartphone, want dat ding krioelt van de bacteriën.

3. Don't touch your face

De deurklink, die ook je verkouden collega heeft aangeraakt, zit vol met ziektekiemen. Die bacteriën komen op je handen terecht. Raak dus zeker je gezicht niet aan.

4. Weerstand

Hoe snel je verkouden wordt, hangt natuurlijk ook af van je lichaam. Beschik je over een goede weerstand, dan zal je minder snel vatbaar zijn voor de ziekte. Eet en drink daarom voldoende, maar houd het zeker gezond. Probeer je daarnaast naar het weer te kleden en trek bij deze koude temperaturen een warme trui aan. Regelmatig bewegen kan helpen je weerstand op te bouwen.

5. Geen eten delen

Deel je eten niet met zieke collega's en neem ook zeker geen eten aan zolang het virus de ronde doet. Anders kan je door een lekker hapje wel eens besmet worden.