Zoveel procent van Japanners is volgens nieuwe peiling voorstander van komende Spelen

De meningen over het organiseren van de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus) in Tokio zijn nog steeds verdeeld bij de Japanse bevolking. Volgens een nieuwe peiling blijkt nu toch 50 procent van de Japanners voorstander om deze zomer de Spelen in de Japanse hoofdstad te laten plaatsvinden.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Verschillende peilingen wezen eerder uit dat het merendeel van de bevolking het niet ziet zitten dat het evenement in het land wordt gehouden. Ook enkele vooraanstaande artsen lieten zich in die richting uit.

48% wil Spelen geannuleerd zien

In een nieuwe peiling van de Japanse krant Yomiuri vindt 50 procent van de ondervraagde personen het houden van de Spelen een goed idee, 48 procent wil dat het evenement geannuleerd wordt. In een gelijkaardige peiling van Yomiuri was vorige maand 39 procent de Spelen gunstig gezind, 59 procent verklaarde toen tegenstander te zijn. Voor de maandag gepubliceerde peiling werden van 4 tot 6 juni 1.070 personen opgebeld.

Het aantal besmettingen met het coronavirus gaat sinds kort in dalende lijn in Japan. Momenteel is nog maar drie procent van de bevolking volledig gevaccineerd. Zowel de Japanse regering als het Internationaal Olympisch Comité heeft meerdere keren laten weten dat het doorgaan van de Olympische Spelen niet ter discussie staat. Het evenement werd in 2020 vanwege de pandemie een jaar uitgesteld.