Zulte Waregem spoelt Europese kater door met zege tegen Moeskroen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zulte Waregem heeft vandaag voor eigen supporters de drie punten thuisgehouden tegen Excel Moeskroen op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 2-1. In het Regenboogstadion kwamen de troepen van Mircea Rednic, die een rouwband droegen na de moord op de Moeskroense burgemeester, op het kwartier op voorsprong. Taiwo Awoniyi sneed door de verdediging van Essevee en verschalkte Nicola Leali: 0-1.

Het team van Francky Dury reageerde twee minuten na rust. Julien De Sart kopte de bal naar Aaron Leya Iseka, die van dichtbij gelijkmaakte. In de 65e minuut zorgde Sandy Walsh met een overhoeks schot voor de 2-1. Moeskroen-verdediger Christophe Diedhiou kreeg een kwartier voor tijd nog rood voor een tik in het gezicht van De Sart. Drie dagen na de 1-5 bolwassing tegen Nice in de Europa League mocht Zulte Waregem vieren.

In de stand verschijnt Essevee naast Moeskroen op de vierde plaats. Beide teams tellen 13 punten.

Om 18 uur staan met KV Oostende en AA Gent twee ploegen tegenover elkaar die zich onverwacht helemaal onderin het klassement bevinden. De speeldag wordt om 20 uur afgesloten met een partij tussen Eupen en Standard, ook twee teams op de sukkel.

bron: Belga