Zussen geven tips voor gezonde ramadan

Vandaag gaat de ramadan van start. Tijdens deze vastenmaand mogen moslims dertig dagen lang niet eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. Heel wat mensen vragen zich af hoe je dat kan volhouden op een gezonde manier. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Tijdens de ramadan kiezen heel wat moslims voor ongezonde snacks die snel de honger stillen. De Nederlandse blogsters Najima en Rachida Kharbouch, die zichzelf ook de 'Healthy Sisters' noemen, willen mensen aanmoedigen om te kiezen voor gezondere alternatieven.

In een YouTubevideo beantwoordt het duo verschillende vragen over de vastenmaand en geven ze tips om traditionele Marokkaanse gerechten in een gezonder jasje te steken. Ze stellen onder meer voor om pannenkoeken te bereiden met volkoren meel in plaats van witte bloem. Daarnaast raden ze ook af om je tegoed te doen aan bladerdeeghapjes. "Probeer lege koolhydraten te vermijden, want ze bevatten bijna geen voedingsstoffen en geen vezels", aldus de zussen. Een betere optie zijn peulvruchten en volkorenproducten.

"Vasten is helemaal niet ongezond", besluit Najima. "Uit onderzoeken blijkt dat het lichaam wordt gereinigd en dat het positieve effecten heeft op hart- en bloedvaten. Het zijn lange dagen, maar het is best gezond."