Zwaarlijvige agent krijgt gratis gastric bypass na tweet

Een Indiase agent met overgewicht heeft een gratis maagoperatie gekregen. De man kwam in de belangstelling nadat een journaliste een foto deelde.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De Indiase journaliste Shobhaa De deelde eind vorige maand een foto van een zwaarlijvige politieman in de provincie Madhya Pradesh. Haar tweet deed heel wat stof opwaaien, omdat ze de man afrekent op zijn uiterlijk. Iets waar ze zelf tegen strijdt bij vrouwen.

Heavy police bandobast in Mumbai today! pic.twitter.com/sY0H3xzXl3

— Shobhaa De (@DeShobhaa) 21 februari 2017

Maar inspecteur Daulatram Jogawat is niet kwaad dat ze hem viseerde. Sterker nog, in de Hindustan Times heeft hij haar bedankt. Dankzij de bekendheid die hij nu geniet, heeft de agent een gratis operatie gekregen om zijn zwaarlijvigheid aan te pakken.

"Dankzij haar tweet heb ik de kans gekregen om naar Mumbai te komen voor de behandeling", aldus Jogawat. "Eerlijk gezegd heeft mijn gewicht nooit een invloed gehad op mijn werk, omdat ik fysiek actief ben en vooral mijn hersenen gebruik om misdaden op te lossen."

Het overgewicht is volgens Jogawat ook niet te wijten aan zijn dieet, wel aan een insulineprobleem na een operatie aan zijn galblaas. Over de komende achttien maanden zal de politieagent tachtig kilogram gewicht verliezen.

What a positive and wonderful response from Daulatram Jogawat. Salute. God bless the cop. pic.twitter.com/guPrfwYLPJ

— Shobhaa De (@DeShobhaa) 7 maart 2017