Zweedse maakt matras op maat zodat ze overal kan slapen

YouTube-ster Simone Giertz staat bekend om haar grappige en ietwat nutteloze uitvindingen. Haar laatste creatie is een draagbare matras, die ze meesleurt zodat ze overal een dutje kan doen.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Tijdens een lange, vermoeiende werkdag kan het deugd doen om af en toe een siësta te houden. Dat moet ook de YouTube-ster Simone Giertz gedacht hebben. De Zweedse blondine heeft een matras gemaakt in de vorm van een mannetje, die ze aan haar rug en benen kan vastbinden. Zo kan ze altijd en overal een uiltje knappen als ze daar zin in heeft. De creatieveling heeft zelfs een cape voorzien, die ze kan gebruiken als deken als het frisjes is.

Giertz heeft een video van haar bijzondere uitvinding gepost op Twitter, en daar kan ze alvast op veel bijval rekenen. "Kan ik er tien bestellen?", reageert een Twittergebruiker jolig.

I made a portable mattress so that I can nap always#adulthood https://t.co/9q45VN0Hbc pic.twitter.com/FfiAq3KJY5

— Simone Giertz (@SimoneGiertz) 4 juni 2017

I'll take ten

— Seth Fishman (@sethasfishman) 5 juni 2017

It's good to have something to fall back on.

— Dan Dyer (@dwdyer) 4 juni 2017

This is life! I need it

— Helen Clarke (@HelenClarke92) 5 juni 2017

Giertz wordt ook wel de Queen of Shitty Robots genoemd, omdat ze een krak is in het bouwen van robots die haar helpen in het dagelijkse leven. Op haar YouTube-kanaal deelt ze regelmatig video's van haar grappige bedenksels. Met succes, want ze heeft al meer dan 636.000 volgers.