'Euphoria'-acteur Jacob Elordi krijgt contactverbod tegen 61-jarige stalker

Acteur Jacob Elordi heeft groen licht gekregen voor een tijdelijk contactverbod tegen zijn stalker. De 61-jarige Robert Dennis Furo maakte zich meermaals schuldig aan stalking. Na verschillende verklaringen van Elordi greep de rechtbank van Los Angeles in.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De 25-jarige Jacob Elordi werd bekend met zijn rol als Nate Jacobs in de Amerikaanse tienerserie Euphoria. Recent kreeg hij te maken met een stalker. Furo, een fan met een crimineel verleden, bezocht Elordis woning herhaaldelijk. Daar verklaarde hij telkens zijn liefde aan de ‘Euphoria’-ster, meldt TMZ. Het bereikte een punt waarop het voor de acteur onaanvaardbaar werd. Hij stapte naar de rechtbank. In die zaak heeft Elordi nu goedkeuring gekregen voor een officieel straatverbod tegen zijn stalker.

Liefdesverklaring

Op 5 februari besloot Furo, die al een strafblad heeft, voor het eerst ongevraagd een bezoekje te brengen aan het stulpje van Elordi. De acteur was op dat moment de hond van zijn vriend aan het uitlaten. Toen hij thuiskwam, lag er plots een gebakje aan zijn poort. Dat taartje gooide hij al gauw weg. Maar plots dook de 61-jarige fan op in zijn tuin, znder dat de twee elkaar ooit hadden ontmoet. Furo begon meteen de naam van de acteur te roepen en verklaarde zijn liefde voor hem. Daar voegde hij nog aan toe dat hij «zo blij was om Jacob’s lelijke gezicht te zien». Elordi was not amused en confronteerde de man, waarna hij hem verzocht om te vertrekken. Hij slaagde erin om de fan weg te jagen en maakte snel een foto van Furo’s nummerplaat. Hierna belde hij de politie.

Geschenken

Maar daar bleef het niet bij. Ook daarna kreeg de acteur nog meermaals te maken met de stalker. Hij heeft niet enkel een gebakje gekregen maar ook rozen, snoepjes en brieven. In een van zijn brieven schreef hij: «Ik had gehoopt om met je te praten. Ik heb je gevonden op een prachtige zaterdagnamiddag, zonder dat ik je adres wist. Zou het mogelijk zijn om mij te bellen? Mijn handen trillen.» Bovendien heeft Elordi ook camerabeelden waarop te zien is hoe Furo zijn tuin binnensluipt, geschenken achterlaat en zelfs in de afvalbakken snuffelt.

Elordi vreest dat de situatie nog harder uit de hand zal lopen. Hij is bang dat Furo altijd op de hoogte is van zijn locatie en routine. Momenteel heeft hij opnames voor een nieuwe film en durft hij niet naar huis te gaan. Hij is doodsbang en hoopt dat dit contactverbod een oplossing biedt. Furo zou nu niet dichter dan 100 meter bij Elordi mogen we komen. Een poging tot enig contact is ook niet toegelaten.