ZO eten we in de toekomst: van breath prints tot altohol en meganisme

Hoe eten we in 2040 en welke revolutie zullen onze eetgewoontes ondergaan? Onderstaand lijstje licht al een tipje van de sluier op.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Deliveroo lanceert het SNACK TO THE FUTURE report, waarin experts uin voeding, wetenschap, technologie en innovatie hun krachten bundelen om een blik op de toekomst te werpen en de volgende voorspellingen voor 2040 komen aan het licht:

Breath prints

Ontdek hoe breath prints (letterlijk vertaald: ademafdrukken) ons in de toekomst helpen om keuzes op gebied van voedsel te maken. Zo gaan gepersonaliseerde apparaten met BreathTech in staat zijn om onze adem te detecteren en te bepalen welke voedingsmiddelen we nodig hebben voor onze gezondheid.

Me-ganisme

Move over keto, the next big thing als het aankomt op diëten is het Me-gan dieet (Me-ganism); een hyper-gepersonaliseerd dieet dat volledig is afgestemd op je individuele voedingsbehoeften, aangedreven door AI-technologie.

Persoonlijke AI's

Ter ondersteuning van het Me-gan dieet en de Me-gan levensstijl biedt AI-technologie je je eigen persoonlijke AI (een levenslange ‘AI buddy’) die helpt bij het automatiseren en personaliseren van wat je eet op basis van jouw eetvoorkeuren en behoeften op een bepaald moment.

Foodgasms

Eten dat verder gaat dan smaak. Voedselbezorgdiensten zullen aanvullende digitale audio- en visuele inhoud gebruiken om de maaltijdbeleving te verhogen, zozeer zelfs dat het leidt tot foodgasms (braingasms via wat je eet).

Edible beauty

Bereid je voor op een toenemende fusie van de voedings- en de schoonheidsindustrie met een toename van eetbare schoonheidsproducten zoals anti-aging ijs of hormoonbalans- en dopamineverhogende menu's.

3D-geprinte maaltijdplannen

Van lunchpakketten tot geprinte lunches, het bereiden van eten wordt een stuk eenvoudiger dankzij de vooruitgang in 3D-printtechnologie, waarmee je thuis perfect geportioneerde en uitgebalanceerde maaltijden naar keuze kunt maken.

VR-etentjes

Dineer met beroemdheden, royals en overleden dierbaren op je favoriete vakantiebestemming, of recreëer eetmomenten uit beroemde films dankzij VR-technologie, die eetervaringen vanuit je luie stoel simuleert - denk aan: genieten van een heerlijk breakfast at Tiffany's, terwijl je op de bank een broodje bacon eet.

Gedaan met kieskeurige eters

Dankzij VR- en AR-technologie kunnen je hersenen worden misleid om te denken dat je iets eet wat niet zo is. Als je bijvoorbeeld een kieskeurige eter bent die geen groenten wil eten, kun je een slimme bril opzetten en denken dat je chocolade of snoep eet.

Helende restaurants

Nieuwe restaurantconcepten zullen afleidingen van buitenaf wegnemen, met een verbod op persoonlijke technische apparaten bij binnenkomst en een toename in de populariteit van stille cafés en restaurants, die uitsluitend tafels voor één persoon aanbieden om mindful eten aan te moedigen.

Tijd voor amarant

Volkoren basisvoedingsmiddelen, zoals maïs, staan op het punt er heel anders uit te zien met alternatieven zoals amarant, fonio, sorghum, teff, khorasan, einkorn en emmer, die waarschijnlijk allemaal mainstream zullen zijn in 2040.

Altohol

Nu we steeds meer alternatieven zoeken voor alcohol, kunnen we een toename in populariteit van 'wijn'-siropen verwachten, die imiteren de smaak en de accenten van echte wijn, zonder de neveneffecten.