Een hartverwarmend muziekfestival, Mozart aan de Schelde en een gamewalhalla: wat is er te doen dit weekend?

Metro tipt je de beste uitjes voor dit weekend.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Road Rock

25-26/08

Kuurne Road Rock is een cool muziekfestival in Kuurne met dit jaar heel wat grote namen op de affiche - denk Triggerfinger, Intergalactic Lovers en Stef Kamil Carlens. Maar het is ook zoveel meer dan dat. Het festival is eigenlijk gestart als een initiatief dat jonge bands de kans wilde geven om zich te tonen aan een publiek, met een focus op jongeren en jonge muzikanten uit kansarme omgevingen. Op vrijdagavond wordt trouwens bekendgemaakt wie van de geprogrammeerde jonge bands - Lector, The Black Gasolines of Bucklefish - een gig wint in De Kreun in Kortrijk. Road Rock slaagt er ieder jaar in om een som geld vrij te maken voor de aankoop van instrumenten of de opleiding van beloftevolle muziektalenten. Nog een extra reden om het festival te bezoeken, dus. Je weet dat elke euro goed besteed is.

On Top of That

Nog t.e.m. 17/9

Brussel Bekijk Brussel eens van een andere kant! Het beste nazomerterras van de hoofdstad bevindt zich op de rooftop van BOZAR. Het Brusselse collectief Every Island ontwierp een aparte scenografie van stellingen en vlaggen, waarbinnen het graag iedereen ontvangt die van Brussel houdt: pendelaars, ketjes, toeristen maar ook cultuurliefhebbers, want het nazomerprogramma voorziet in muziek en expo. Dit weekend is er jazz en soul, maar ook de mobiele keuken van Cultureghem strijkt neer op het dakterras. Food, drinks en een schitterend uitzicht over onze hoofdstad, wat wil je nog meer?

Bijloke Wonderland

t.e.m. 3/9

Gent De zomer is nog lang niet gedaan - bijlange niet? Op Bijloke Wonderland wentel je je nog heerlijk in de zwoele loomheid van de laatste augustusdagen, met een scheut heerlijke klassieke muziek, theater of literatuurlezingen. De groene Bijlokesite is een oase van rust in de Gentse binnenstad. Dit weekend mag je doorzakken in destrandstoeltjes voor openluchtconcerten van BL!NDMAN (op vrijdag) of de hemelse stem van de Finse Junn (op zaterdag). Onroerend Goed brengt het hele weekend zijn intussen klassiek geworden theaterspel ‘A Game of You’, waar je je magverwachten aaneen intieme performance. Wie eindelijk de kans wil grijpen om het STAM te bezoeken sluit gewoon aan bij een van de rondleidingen.

Klassiek aan de Schelde

26-27/08

Antwerpen Zie ik de skyline van Antwerpen… Voor de derde keer vormen de lichtjes van de Schelde en het zicht op de Koekenstad het decor van een muzikaal openluchtfeest. Daarin staat deze keer Wenen centraal. Je weet wel, de hoofdstad van de klassieke muziek, van de wals, van Strauss en de blauwe Donau, … Onze eigenste maestro Dirk Brossé neemt een duik in dat schone blauwe water en in het rijke muzikale verleden van Wenen. Hij selecteerde de meest meeslepende aria’s en symfonische passages van legendarische namen als Beethoven, Mozart, Haydn, Lehar en natuurlijk Strauss. Een romantische openluchtervaring om nooit te vergeten.

Brussels Games Festival

25-27/08

Brussel Het schijnt dat het weer gaat keren. Goed nieuws dus voor de vele gamers en spelletjesfanaten die dit weekend afzakken naar de binnenruimtes van The Egg in de Barastraat, voor het achtste Brussels Games Festival. Gamers verlekkeren zich in de vele activiteiten op hun maat: tientallen spelen in vrije toegang, toernooien, debatten, een spellenbeurs, een 'protozone', ontmoetingen met uitgevers en ontwerpers, het bezoek aan winkels en verenigingen… De wereld van de games is springlevend en onbegrensd, dus laat je dit weekend helemaal gaan!

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be