UITTIPS. Afro en urban vibes, een stressvrij muziekfestival en nie neute, nie pleuje

De beste uitjes voor dit weekend.

door
REdactie online
Leestijd 3 min.

Gentse Feesten

nog t.e.m. 22/07

Gent – Het Sint-Baafsplein en de Korenmarkt? Ja tuurlijk, die kennen de meeste niet-Gentenaars wel, maar er is zoveel meer te ontdekken in de Arteveldestad. Misschien heb je dit jaar, tijdens het grootste culturele volksfeest van het jaar, zin om wat meer couleur locale op te snuiven. In het Baudelopark kan je je rustig in het gras nestelen en kijken naar de danslustigen die op de verschillende podia hun beste beentje voorzetten - vergeet de prachtige Spiegeltent niet te bewonderen! De zotte acts van CirQ in de Willem de Beersteeg zijn al jaren gekend bij de locals, en dit jaar gaan ze door onder de noemer ‘Karmaclan’. Het rustigste terras om cultuur op te snuiven? Het buitenterras van het Conservatorium aan de Biezekapelstraat, waar je neerploft na een prachtig concert van de Gentsche Festspiele.

Afrorush

15/07

Antwerpen – Ben je helemaal zot van afro en urban vibes? Dan is dit nieuwe concept helemaal iets voor jou. De Zomer van Antwerpen brengt verschillende communities samen om verschillende Afrikaanse muziekstijlen te mengen, te onderzoeken, te beleven en te praisen. Dj’s zoals Jeronimo (zag je hem op Tomorrowland?) en DJ E.C zorgen er samen met de opzwepende beats van live percussie voor dat stilstaan niet aan de orde is. Maak er trouwens meteen een familiefeestje van, want kinderanimatie zoals grime en springkastelen garanderen je dat geen enkel kind zich zal vervelen. Praise the Lord, en laat je helemaal gaan op dit gloednieuwe muziekfeestje.

Walden Festival

15 & 16/07

Brussel – ‘Walden’ is een boek van de Amerikaans schrijver Henry David Thoreau, en het werd de laatste jaren een belangrijke inspiratiebron voor de ecologische beweging, door zijn nadruk op een aandachtige omgang met en liefde voor de natuur. Vanuit die filosofie is ook het Walden festival ontstaan, dat staat voor genieten van muziek in al haar verscheidenheid in en rond het Brusselse Leopoldpark, het groene hart van de Europese wijk. Er staan namen op het programma als Lorenzo Gatto, het Aleph Quintet, Meskerem Mees en het Collegum Vocale Gent, maar krijg vooral geen stress: sommige concerten vinden meerdere keren plaats, zo kan je je eigen parcours samenstellen. Geen FOMO op het Walden festival - écht genieten is de boodschap.

Uitwijken

t.e.m. 19/07

Brugge – Vanaf vrijdag strijkt Uitwijken neer in zes wijken rond Brugge met de gratis circusvoorstelling ‘Playground’ van het Franse gezelschap Collectif Primavez. In deze voorstelling kan iedereen acteur of actrice worden, dus waag je kans! Het podium wordt een groot en inclusief speelterrein waarbij publiek en performers niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Acrobaat Miguel Rubio leidt alles in goede banen met zijn spectaculaire toeren en sprankelende aanwijzingen. Maar zonder het publiek… is er geen voorstelling. Laat je verrassen en betoveren door dit humoristische en interactieve circuswerk. En geniet achteraf van een drankje in de Uitwijken-bar. Pssst, hebben we al verteld dat dit alles gratis is?

Kom dat zien!

14-16/07

Nieuwpoort - Komt dat zien! Neen, het is geen reclamekreet, wel de naam van een uniek theaterfestival dat dit weekend plaatsvindt in Nieuwpoort. Tijdens het Komt dat zien!-festival beleef je theater onder de blauwe lucht en met de zeewind op je wangen. Zo worden de speelplaatsen van verschillende basisscholen omgetoverd tot een podium voor comedy en theater, kun je deelnemen aan een muziektheaterwandeling op het domein van de Koolhofput en kunnen de allerkleinsten genieten van een interactieve muziektheatervoorstelling op de kinderboerderij. Zaterdag trapt het festival alvast af met de muzikale voorstelling ‘Babushka’ van BRODER, een verhaal over een verhuisfirma die bij het inpakken van de inboedel van een oude Russische dame ook haar muzikale verleden tot leven wekt…

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be