UITTIPS. Feest in ‘t kasteel tot adembenemende balletprimeur

De beste tips voor het weekend.

Op de lappen
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Tentoonstelling

FOR US

t.e.m. 10/06

Antwerpen – Ontdek ‘FOR US’: een bruisende expositie waar meer dan 100 gepassioneerde vrijetijdskunstenaars hun werk tonen. In het aanbod zijn onder meer schilderijen van Ashgar en Mathieu Staelens en mixed media kunst van Exter. De achterliggende boodschap gaat over verbinding: tussen mensen, natuur en technologie. Droom weg op de fijngevoelige melodieën van Jef Dauws soundscape. Leer nieuwe vaardigheden tijdens boeiende workshops van Elisabeth Roggeman en Dannie Nahayo die tekentechnieken zoals collage, pastelschets, wasco en ecoline delen. Op zaterdag sluit de groepstentoonstelling af met een gezellige potluck; elke deelnemer voorziet een gerecht of maaltijd om samen van te smullen. Welcome To The Squad voorziet kunstzinnige koekjes als dessert. Kunst én heerlijk eten. Dat wil je toch niet missen?

Evenement

Feest in ’t Kasteel

11/06

Gent – Op zondag daal je in het Gentse Gravensteen af naar de middeleeuwen. Het kasteel verwelkomt ridders, prinsessen en vertellers die je begeleiden in allerlei activiteiten uit die tijd. Kinderen kunnen zich uitleven met kruisboogschieten, les volgen aan de schildknapenschool en genieten van poppenkastvoorstellingen. Koel in de middeleeuwse bar af met een lekker schuimend biertje van de Gentse stadsbrouwerij GRUUT terwijl je kijkt naar een middeleeuwse dansinitiatie. Luister goed naar de aankondigingen van de heraut om het spannende zwaardgevecht niet te missen. Treed binnen in de magie van de middeleeuwen en achterhaal de geheimen van het kasteel.

Festival

Amazing Asia Festival

t.e.m. 11/06

Hasselt – Ervaar dit weekend een betoverend stukje Azië in het Kapermolenpark. Hier kan je smikkelen van een gevarieerde selectie van heerlijke Aziatische gerechten, zoals Vietnamese springrolls en Thaise curry. Geniet tijdens een exotisch drankje van live muziek, boeiende dansvoorstellingen en workshops die inzicht geven in de rijke Aziatische cultuur. Terwijl de jongste bezoekers zich amuseren in de zweefmolen en op het springkasteel, ontspan jij tijdens een traditionele Thaise massage. Op het marktje tref je niet alleen authentieke kleding, sieraden en speelgoed, maar ook ervaringsdeskundigen die graag hun tips en tricks over hun reiservaringen met jou delen. Verken lekker dicht bij huis de diverse smaken, geuren en kleuren van het wondermooie Azië.

Theater

Antigone in de Amazone

t.e.m. 10/06

Gent – Stap in de wereld van Milo Rau, volgens recensenten de meest invloedrijke en controversiële kunstenaar van onze tijd. Dit weekend presenteert hij voor een laatste keer zijn theaterstuk ‘Antigone in de Amazone’. Samen met zijn team reisde Rau af naar de Braziliaanse staat Pará, waar de vernietigende kracht van het kapitalisme het regenwoud opslokt. Deze tragische vertelling raakt de thema's van kolonialisme, slavernij en de ongelijke strijd tegen de moderne staat. Het krachtige koor van activisten - dat bestaat uit de inheemse boeren uit Brazilië en hun families - begeleidt de voorstelling. Laat je ontroeren door dit aangrijpend stukje theater.

Dans

Figures in Trav’lin’ Light

9 -10/06

Brussel – Maak je klaar voor een adembenemende primeur. Het splinternieuwe professionele balletgezelschap Brussels City Ballet staat dit weekend voor het eerst op de planken met de voorstelling ‘Figures in Trav'lin' Light’. In de choreografie van ballerina Aki Nishio vertellen de dansers via expressieve lichaamstaal hun levensverhaal. Thema's als liefde, identiteit, angst en vertrouwen komen op een serieuze maar ook verrassend humoristische manier aan bod. Het Satellite Quarter orkest vergezelt de voorstelling met prachtige muziek van meesters als Schubert en Bach.