12-jarig meisje komt om het leven door TikTok-trend

In Argentinië is een meisje van twaalf jaar gestorven nadat ze meedeed aan een ‘choking challenge’ op TikTok. Ouders van zeven andere kinderen die naar verluidt stierven aan dezelfde trend klagen TikTok aan.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het meisje werd thuis gevonden nadat ze de zogenaamde ‘blackout challenge’ had geprobeerd. De trend daagt gebruikers van de app uit om zichzelf te stikken tot ze het bewustzijn verliezen. Het meisje heeft zichzelf zo per ongeluk opgehangen.

Pesten

Volgens de tante van het meisje werd ze op school gepest en was het een klasgenootje die haar de uitdaging stuurde. Het was niet de eerste keer dat ze de ‘blackout challenge’ aanging, de twee keren ervoor kwam ze er beter vanaf.

Aanklacht

TikTok zegt ondertussen aan de Washingtonpost dat het niet meer mogelijk is om zulke uitdagingen op te zoeken op de app. Gebruikers zouden een melding krijgen die hen waarschuwt over gevaarlijke trends. Twee ouders die de app aanklagen beweren nochtans dat de gevaarlijke trend op de ‘for you’ pagina van hun kind te zien was.