Amerikaans parlementslid veroorzaakt ophef door ‘ongepaste’ kerstkaart: «Schaam je diep»

Het Republikeinse parlementslid Thomas Massie ligt onder vuur omdat hij zaterdag op Twitter een digitale kerstkaart plaatste waarin hij samen met familieleden met vuurwapens poseert. Dat melden Amerikaanse media.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Massie, die zetelt in het Huis van Afgevaardigden, poseert voor de foto samen met zes andere familieleden voor een kerstboom. Hoewel Kerstmis als een vredesfeest wordt beschouwd, hebben ze allemaal een vuurwapen in de hand. Zo zijn onder meer een M60-machinegeweer en een semiautomatische AR-15 te zien. «Vrolijk kerstfeest», schrijft Massie bij de foto. «PS: Kerstman, breng aub munitie.»

Massie plaatst de foto nauwelijks enkele dagen na de dodelijke schietpartij op een school in Michigan. De kerstkaart doet dan ook heel wat stof opwaaien in de VS.

«Ongevoelige klootzak»

Onder meer het Democratisch parlementslid John Yarmuth, die net als Massie afkomstig is uit de staat Kentucky, heeft scherp gereageerd. «Ik ben oud genoeg om me te herinneren hoe Republikeinen boos riepen dat het ongevoelig was om na een tragedie te proberen mensen te beschermen tegen vuurwapengeweld», schrijft hij op Twitter. «Ik beloof jullie dat niet iedereen in Kentucky een ongevoelige klootzak is.»

«De schutter van Michigan en zijn familie namen ook dat soort foto’s», zo reageert dan weer Fred Guttenberg, een bekende Amerikaanse voorvechter voor een strengere wapenwet.