BIZAR. Amerikaan vestigt wereldrecord door zestig keer naakt uit vliegtuig te springen in 24 uur (video)

Een man uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft een nieuw wereldrecord gevestigd: hij sprong zestig keer naakt uit een vliegtuig, enkel gehuld in veiligheidsuitrusting, en dat in een tijdspanne van 24 uur.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Rian Kanouff uit Omaha contacteerde naar eigen zeggen Guinness World Records met de intentie om het record van ‘meeste naakte skydives in 24 uur’ te vestigen. Hij vroeg zich af hoeveel keer hij naakt uit een vliegtuig zou moeten springen om in de recordboeken te verschijnen. Minstens 25 keer, antwoordde Guinness World Records.

Dood van vriend

Zo geschiedde: Kanouff voerde uiteindelijk zestig sprongen uit boven de plaats Weeping Water in Nebraska.

Volgens Kanouff is het traditie onder skydivers om hun honderdste sprong naakt uit te voeren. Hij kwam op het idee om al zijn sprongen naakt te doen na de dood van een vriend. Met zijn stunt wou hij geld ophalen voor de Movember Foundation, een liefdadigheidsinstelling die ijvert voor geestelijke gezondheidszorg en suïcidepreventie bij mannen.

«Die vriend kampte met mentale problemen toen hij op een zucht van zijn honderdste sprong was», vertelde Kanouff aan lokale media. «Hij sprak de hele tijd over die mijlpaal, maar kon die niet ronden. Ik spring voor hem en tal van andere mensen die we verloren.»