BIZAR. Amerikaanse man zit drie dagen in boom om aan politie te ontkomen

Een 44-jarige man uit New York heeft maar liefst drie dagen lang in een boom gezeten om aan de politie te ontkomen. De man sloeg op de vlucht nadat zijn moeder de politie had gebeld omdat hij haar zou hebben bedreigd. Dat meldt The New York Times.

door
Metronieuws.nl
Leestijd 2 min.

Agenten kwamen woensdagmiddag 6 oktober rond 13.00 uur aan bij het huis van Roody Thomas in Queens. Maar toen ze aanklopten, ontvluchtte Thomas zijn huis via het dak en klom vervolgens in een boom. Het duurde drie dagen voordat iemand hem wist te overtuigen om de tak waar hij op zat, op ongeveer tien meter hoogte, te verlaten en naar beneden te komen.

Harde muziek, drones en een onderhandelaar

De politie haalde woensdag en donderdag alles uit te kast om Thomas naar beneden te krijgen. Zo speelden ze harde muziek af, werden er drones ingezet en kwam er zelfs een gijzelingsonderhandelaar naar de boom toe. Maar niets mocht baten en ondertussen verzamelden zich steeds meer mensen rondom de boom. Volgens één van de buren kampt Thomas met geestelijke gezondheidsproblemen.

Tijdens zijn verblijf in de boom riep Thomas dat hij niet naar de gevangenis wilde omdat hij bang was dat hij daar zou worden mishandeld. En om een arrestatie te voorkomen, bleek Thomas heel ver te willen gaan. Zijn behoeftes zoals plassen deed hij vanuit de boom en ook om te eten verliet hij zijn plek niet, wat ertoe leidde dat hij bladeren at. Op donderdag brachten agenten hem uiteindelijk voedsel.

Dankzij vrijwilliger verliet Thomas de boom

Vrijdagmiddag lukte het Erica Ford, een vrijwilliger van een geestelijke gezondheidsgroep Life Camp, om Thomas over te halen naar beneden te komen. Op haar verzoek verliet de politie het gebied en klom Thomas rond 17.00 uur uit de boom. Ford besloot om hem naar het ziekenhuis te brengen voor een medische controle.

Thomas is niet gearresteerd toen hij zijn plek verliet. Het is niet duidelijk of er een aanklacht tegen hem wordt ingediend vanwege zijn drie dagen durende ontsnappingspoging.