BIZAR. Artsen vinden ruim een kilo spijkers en schroeven in maag Litouwse man

Artsen in een ziekenhuis in Litouwen deden een bijzondere ontdekking bij een man die met veel pijn in zijn buik in het ziekenhuis belandde. Ze vonden namelijk meer dan een kilo ijzerwaar, zoals spijkers, moeren, schroeven en bouten in zijn maag.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Metronieuws.nl
Leestijd 2 min.

Bij aankomst in het academische ziekenhuis in de havenstad Klaipede werd er een röntgenfoto gemaakt. Al snel werd duidelijk waar de klachten van de man vandaan kwamen. Op de foto was te zien dat de man een grote hoeveelheid metalen objecten in zijn maag had.

Spijkers en schroeven verwijderen duurde drie uur

Tijdens een drie uur durende operatie werd het ijzerwaar uit de maag van de man verwijderd. Sommige objecten zouden meer dan tien centimeter groot geweest zijn, zo meldt de Litouwse zender LRT. Het blijkt dat de man al geruime tijd, vermoedelijk bijna een maand, spijkers, moeren, schroeven en bouten inslikt.

«Het komt vaker voor dat we vreemde objecten in patiënten vinden», vertelt een van de artsen. «Maar de hoeveelheid is deze keer wel uniek. We waren bang dat de man interne verwondingen had opgelopen door de objecten.» En dat bleek ook het geval. De maagwand van de man was al beschadigd door alle metalen, zo bleek tijdens de operatie.

Mogelijke alcoholproblemen

Over de man is niet veel bekend, want de artsen hebben hem nog niet kunnen spreken. Volgens de Litouwse zender bestaat het vermoeden dat de man kampte met een alcoholverslaving en dat hij vreemde objecten begon in te slikken nadat hij stopte met drinken.

De situatie van de man is nu stabiel, maar hij ligt nog in het ziekenhuis ter observatie. Ook is hem psychologische hulp aangeboden.