BIZAR. Australische cafés kunnen tot 220.000 dollar boete krijgen voor het verkeerd inschenken van een pint

Deze week passen Australische bars maar beter op hun tellen wanneer ze pinten uitschenken. De Australische overheid stuurt de komende dagen een hoop inspecteurs op pad die in meer dan 320 pubs gaan controleren of een pint wel naar behoren uitgeschonken is. Voldoet de pint niet aan de voorwaarden? Dan kunnen de boetes oplopen tot maar liefst 220.000 dollar, ofwel 150.000 euro.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De Australische overheid zit in met de cafébeleving van zijn burgers, en dan vooral met welke pinten ze in hun handen geduwd krijgen. Inspecteurs in burger, in de volksmond de ‘pintpolitie’, van de National Measurement Institute (NMI) gaan deze week 320 cafés aandoen en controleren. In het verleden hadden ze namelijk al opgemerkt dat sommige cafés niet de juiste hoeveelheid bier inschenken.

Waar voor hun geld

Price zegt dat ze de controles vooral uitvoeren om te verzekeren dat klanten waar voor hun geld krijgen in plaats van afgezet te worden door cafés. «Het is erg belangrijk dat klanten krijgen waar ze voor betaald hebben», zegt minister van Wetenschappen en Technologie Melissa Price in een persbericht. Zo belangrijk dus dat cafés die pinten niet vol genoeg schenken, geconfronteerd kunnen worden met een boete van 220.000 dollar.

«Voor veel ondernemingen zijn het moeilijke jaren geweest. Als ze dan na een lange lockdown of een natuurramp opnieuw openen, kunnen onze audits garanderen dat hun apparatuur nog steeds aan de eisen voldoet», aldus Price. In een audit in 2019 bleek maar liefst 30% van de cafés niet in orde te zijn.

WTF

meer WTF

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight