BIZAR. Daarom stimuleert Japan alcoholconsumptie onder jongeren

Jongeren en alcohol, het wordt algemeen genomen gezien als een ongezonde combinatie. Van rijden onder invloed tot alcoholvergiftiging en noem maar op, de associatie is zelden positief en veelal proberen we net om alcoholgebruik onder jongeren (en onder de bevolking in het algemeen) te reduceren. In Japan kiest de overheid echter voor een andere aanpak.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De jongere generatie, oftewel volwassenen tussen de 20 en 39 jaar, in Japan drinkt minder dan voorheen. Een kwart minder om precies te zijn en dat zorgt voor problemen. Daarom lanceert de regering nu Sake Viva, oftewel een campagne om de jeugd aan het drinken te zetten.

Wedstrijd

Waarom? Wel, de sake-industrie is een belangrijke economische draaischijf in Japan. Enerzijds zorgt de rijstwijnproductie voor een hoop werkgelegenheid, anderzijds brengen de alcoholtaxen geld in het laatje van de overheid. Met Sake Viva spoort Japan jongeren daarom aan om nieuwe manieren te vinden om alcohol (sake, maar ook bier, wijn en wisky) te promoten. Ze kunnen online marketingideeën en andere strategieën indienen die ervoor moeten zorgen dat alcohol aantrekkelijker wordt voor de jongere generatie. Origineel, zoveel is zeker.