BIZAR. Dief steelt gouden tabernakel van 2 miljoen dollar en onthoofdt decoratieve engelen (foto’s)

In een kerk in Brooklyn, New York, is een dief aan de haal gegaan met een tabernakel, bestaande uit 18 karaat goud en ter waarde van 2 miljoen dollar. Het altaar is «met geweld opengebroken» en in de rooftocht moesten ook de hoofden van de engelen eraan geloven. Dat schrijft het New York City Police Department in een statement.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het tabernakel dateert van 1890 en is «onvervangbaar dankzij zijn historische en artistieke waarde», aldus het bisdom van Brooklyn. «De Heilige Eucharistie in het tabernakel werd helemaal over het altaar gegooid. We zijn er helemaal kapot van, gezien het tabernakel het centrale punt van onze kerk was buiten de eredienst. Het Lichaam van Christus, de Eucharistie, werd erin bewaard en dat deelden we uit aan de zieken en bedlegerigen», aldus priester Frank Tumino.

Afschuwelijk

De diefstal vond plaats in de rooms-katholieke Sint-Augustinuskerk in het Park Slope gebied, tussen afgelopen donderdagavond en zaterdagmiddag.

«Het is een afschuwelijke daad. Het toont een totaal gebrek aan respect dat een inbreker de meest heilige plek van onze prachtige kerk is binnengedrongen», aldus priester Tumino.