BIZAR. Kleuter die sinds 2019 vermist is levend en wel teruggevonden in verborgen ruimte onder trap

Paislee Shultis uit het Amerikaanse Cayuga Heights in New York werd meer dan twee jaar geleden als vermist opgegeven nadat de vierjarige kleuter spoorloos verdween. De politie vermoedde dat ze ontvoerd werd door haar ouders, die de voogdij over het kind verloren hadden. Nu is het zesjarige kind terecht, levend en wel. Dat bericht bericht NBC News.

Foto Twitter / @Local12
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het meisje werd afgelopen maandagnacht teruggevonden, verstopt onder een trap in een woning in Saugerties (New York), meer dan tweehonderd kilometer verwijderd van de plek waar ze verdween. De politie had een tip ontvangen over de whereabouts van Paislee. Agenten vonden het kind en haar ontvoerder na een zoektocht van een uur. Ze zaten verstopt in een geïmproviseerde ruimte onder een trap die naar de kelder leidt. «De ruimte was krap, koud en vochtig», klinkt het in een verklaring van de politie.

Goede gezondheid

Een detective had een deken gezien toen hij met een zaklamp tussen de tredes scheen. Zijn collega’s verwijderden vervolgens enkele houten tredes, waarna de agenten kindervoeten zagen. Medisch personeel onderzocht Praislee, die in goede gezondheid bleek te verkeren. Het meisje werd vervolgens weer verenigd met haar wettelijke voogd.

Drie mensen, onder wie Kirk Shultis, Jr. en Kirk Shultis, Sr., werden gearresteerd en aangeklaagd. Hun woning werd in het verleden al eens doorzocht door de politie in verband met de ontvoeringszaak, maar telkens wisten de ontvoerder en het kind zich te verstoppen in het huis. Vader en zoon Shultis werden intussen vrijgelaten, één vrouw bleef in voorlopige hechtenis.

WTF

meer WTF

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight