BIZAR. Man draagt valse siliconen arm bovenop zijn echte arm om vaccinatie te omzeilen maar wordt betrapt

Een Italiaanse man dacht de gezondheidszorg te slim af te zijn. Toen hij zich zou gaan inenten tegen het coronavirus droeg hij een siliconen bodysuit zodat de inhoud van het vaccin in zijn pak gespoten zou worden in plaats van in zijn lijf. Zijn plan verliep echter niet zo gesmeerd als gedacht. Dat meldt The Independent.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Vanaf maandag werkt Italië met een ‘super green pass’, de Italiaanse variant van het Covid Safe Ticket. Met een ‘super green pass’ kan je naar discotheken, restaurants en cinema’s. Enige voorwaarde? Je moet gevaccineerd zijn.

Een vijftigjarige man uit Piemonte, een regio in Noord-Italië dichtbij Turijn, zag dat niet zitten. Hij bedacht een sinister plannetje om het vaccin te omzeilen en toch het ‘super green pass’ te bemachtigen. Hij schafte een siliconen prothetisch bovenlijf aan dat zijn bovenlichaam en armen bedekte en trok het aan naar zijn vaccinatie-afspraak in het dorpje Biella.

Snode plannen worden bestraft

Lang heeft het spelletje niet geduurd. Filippa Bua, de zestigjarige verpleegster die de spuit zou zetten, vertelde aan de krant La Repubblica dat ze snel merkte dat iets niet klopte.

Ze vroeg de man om zijn T-shirt uit te doen, waardoor het glashelder werd dat het om een prothetisch bovenlijf ging – en niet zijn ware lichaamsdelen. Vooral de afwijkende huidskleur, de textuur van de huid en het gebrek aan aders maakten zijn verraad duidelijk.

De man mag juridische gevolgen verwachten, aldus de lokale autoriteiten.