BIZAR. Man laat snor 25 jaar lang groeien (video)

In Turkije heeft een man roem gevonden door zijn snor te laten groeien. De Turk Haji Kirbaç besloot na een teleurstellende wedstrijd zijn snor 25 jaar niet meer af te scheren. Het resultaat is indrukwekkend. «De snor is mijn handelsmerk», aldus Haji.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Haji Kirbaç kan uitpakken met een snor van 80 cm lang. Zijn snor is zo lang dat hij de uitersten vastbindt bovenop zijn hoofd. Dat de Turk zijn snor al 25 jaar niet meer heeft geknipt of geschoren, heeft zo z’n redenen. «In 1996 was er een wedstrijd in Ankara en een van de deelnemers was Abdullah», vertelt Haji in een video van Het Laatste Nieuws. «Hij werd als winnaar bekroond hoewel zijn snor korter was dan de mijne.» De 75-jarige zingende kapper uit Turkije was erg teleurgesteld door het gebeuren. «Mijn hart deed pijn. Het was alsof ik geraakt werd door een kogel.» Daarom besloot hij zijn snor te laten groeien. «Ik heb dit symbool de afgelopen 60 jaar met plezier verzorgd», aldus Haji.

Prijskaartje

Sindsdien heeft de kapper al heel wat wedstrijden gewonnen met zijn gezichtshaar. Naar verluidt gaan mensen zelfs op zoek naar Haji om de snor in levenden lijve te zien. «Ik zou mijn snor alleen maar afdoen voor een pelgrimstocht naar Mekka», vertelt hij. «Mijn snor is mijn handelsmerk.»

Zo’n pronkstuk komt wel met een stevig prijskaartje: «Elke maand geef ik minstens 500 lira (ongeveer 50 euro) uit aan mijn snor.»

Hieronder zie je Haji en zijn imposante snor in 2020: